Saturday, July 21, 2012

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Μόνο η ΔΕΗ μπορεί να αναλάβει μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την έναρξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου Ιλαρίωνα, που αξιοποιεί τα νερά του ποταμού Αλιάκμονα, εξέδωσε το σωματείο Σπάρτακος. 
"Πρόκειται για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή έρχεται να αποδείξει ότι μόνο η ΔΕΗ έχει τη δύναμη και τη δυναμική να αναλαμβάνει και να διεκπεραιώνει τόσο μεγάλα επενδυτικά/αναπτυξιακά έργα", τονίζει το σωματείο.

Μεταξύ άλλων ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σημειώνει: «Σε πέντε περίπου μήνες εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Ιλαρίωνα μετά την επιτυχή διαδικασία έμφραξης της σήραγγας εκτροπής του Φράγματος του Υδροηλεκτρικού αυτού έργου.
Το αμέσως επόμενο στάδιο προβλέπει την έναρξη δημιουργίας της τεχνητής λίμνης Ιλαρίωνα που θα επιτρέπει την αποταμίευση νερού του ποταμού Αλιάκμονα.
Με το δεδομένο ότι τα Υδροηλεκτρικά έργα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην σύγχρονη εποχή και έχουν πολλαπλά οφέλη για τις κοινωνίες, την οικονομία, το περιβάλλον, το έργο αυτό αναμένεται να δώσει μία νέα διάσταση στην κοινωνικοοικονομική δομή της χώρας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την εξέλιξη που αφορά στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο και εκτιμά ότι με την λειτουργία του θα υπάρξουν πολύ άμεσα, τα θετικά αποτελέσματα και οι επιρροές του.
Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το φράγμα είναι ύψους 130 μ., συνολικού όγκου 9 εκ. m3 περίπου και ο ταμιευτήρας είναι χωρητικότητας 520 εκ. m3. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τον κύριο σταθμό που αποτελείται από δύο υδροστροβίλους συνολικής ισχύος 155,2 MW και ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο για την εξασφάλιση της οικολογικής παροχής ισχύος 4,2 MW.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή έρχεται να αποδείξει ότι μόνο η ΔΕΗ έχει τη δύναμη και τη δυναμική να αναλαμβάνει και να διεκπεραιώνει τόσο μεγάλα επενδυτικά/αναπτυξιακά έργα. Παράλληλα είναι η μόνη επιχείρηση που έχει στο δυναμικό της προσωπικό (μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μελετητές, τεχνικό προσωπικό κ.ο.κ.) που διαθέτει μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία στην κατασκευή έργων τέτοιου βεληνεκούς και στην προκειμένη, αξίζουν εύσημα όλοι όσοι συμμετείχαν στο έργο από τη μελέτη του μέχρι το σημείο που φθάσαμε σήμερα.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να έρθει ως απάντηση και να αποτρέψει τη μεθόδευση ξεπουλήματος της Επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που μπορούμε και πρέπει να την κρατήσουμε στα χέρια του Ελληνικού λαού». 
----------

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin