Wednesday, June 06, 2012

Σέρρες: Πνίγηκαν 3.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Αμέτρητες είναι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα Παλαιοκώμης, Δομήρου, Ροδολίβους και Κερδυλλίων του δήμου Αμφιπόλεως μετά την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα στις ευαίσθητες περιοχές της κοίτης του ποταμού.
Τα πρόσκαιρα φράγματα που στήθηκαν από το δήμο Αμφίπολης κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, με τους αγρότες σήμερα να μετρούν τις πληγές τους βλέποντας τη φετινή σοδειά τους να καταστρέφεται ολοσχερώς.
Περισσότερες από 3.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις από σιτηρά, βαμβάκια, και καλαμπόκια, στην Παλαιοκώμη, θάφτηκαν κάτω από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον υπέρογκο όγκο του νερού της λίμνης Κερκίνης.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες αρχές στο δήμο Εμ. Παπά και στο δήμο Βισαλτίας, που διατρέχουν ακόμη άμεσο κίνδυνο να πλημμυρίσουν. Ενθαρρυντικά είναι παράλληλα τα δείγματα της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης που φαίνεται να υποχωρούν σταδιακά, χωρίς να υφησυχάζουν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καθώς έπονται νέες βροχοπτώσεις στο νομό.

agelioforos gr

------------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin